Ta hand om dansskorna

Alla vi som regelbundet åker ut på dans i olika kommuner vet hur viktigt det är med bekväma skar att dansa i. Här är fötterna ett viktigt redskap och nu när dansen ökar alltmer som motionsform både hos äldre och yngre så är det också viktigt att vi lär oss ta hand om våra dansskor på bästa sätt.

De där favoritskorna har en tendens att bli bara skönare och skönare ju mer man använder dem och till slut känns det som hemma när man stoppar ner foten i dem. Ju bättre vi vårdar dessa skor desto bättre hållbarhet och livslängd får vi också på dem.

Det gäller att torka av skorna efter användning och putsa dem regelbundet för att hålla materialet fräscht och mjukt, ofta har man läder i sina dansskor som formas efter foten och gör så att skon sitter som gjuten. Något man inte ska glömma bort här är vikten av ett bra skoblock.Inte alla vet att skoblock har fler funktioner än att hålla formen på dina skor när de står undanställda i garderoben. Köper man exempelvis ett i cederträ så suger det åt sig fukt och hjälper då skon att återställa sig efter dansen samtidigt som det tar bort eventuell lukt av fotsvett och håller formen på dina favoritskor.