Sakerna till festen

En hemmafest hör till sommaren. Det är inte bara på midsommar du har möjligheten att bjuda över kompisarna och duka upp till fest. När alla har blivit vuxna, skaffar barn, hus och jobbar på karriären är det svårare att få tid för att träffa vännerna. Då är det dags för en välplanerad och rolig hemmafest!

Is

Är det verkligen tillräckligt viktigt för att få en egen kategori? Ja! Is är till för drinkarna och läsken men också för att hålla ölen och colan kyld ute på gräsmattan eller för att dekorera och hålla kalla tilltugg i rätt temperatur. Det är svårt att göra mycket is på kort tid, du har nog inte hundra isformar hemma som du kan tömma och fylla på två-tre gånger. Åk till livsmedelsbutiken och kolla i fryssektionen, där brukar de sälja stora ispåsar för en tjugo-trettio kronor. Köp hem några och släng i frysen kvällen innan festen!

Helium

Klart du ska ha ballonger när det vankas fest, ballonger är inte åldersbegränsade. De bästa ballongerna är fyllda med helium, du kan köpa den skrattretande gasen på nätet och lämna in den tomma tuben på en återvinningscentral. Heliumballonger gör dekorationerna lättare, du slipper binda upp ballongerna med rep, tejp och viljestyrka. Vi måste påpeka att det kan vara farligt att andas in för mycket helium då den hindrar syretillförseln i kroppen, om du andas för mycket av det kan du svimma. Se till att skicka runt heliumballongerna, då hinner du ta några andetag innan det är din tur att leka Kalle Anka.

Sittplatser

En riktig hemmafest är för allt mellan 15-50 personer. Har du sittplatser för så många personer? Nja, det är nog svårt att stoppa in 50 stolar i ett hus, men så länge det finns utrymme på balkong och tomt kan alla få plats. Det är inte kul att vara på en fest där de få sittplatserna som finns alltid är upptagna, folk sitter medvetet kvar längre än de vill för att alternativet är att stå resten av kvällen. Försök att göra det mysigt med filtar på gräsmattan, låna stolar från föräldrarna eller gör det till en rolig grej redan i inbjudan: ”Välkommen på fest hos oss. Medtag egen stol”.