Redo för fest

Sitter du hemma och väntar på festen som du ska dansa natten låg i till helgen? Känner du att du vill göra dig lite extra fin och känna dig som en pingla på dansgolvet? Här kommer då några tips på vad som är helt rätt på nattens dansgolv i vår.

Klänningar på catwalken

För henne

Klänningen är ett plagg som kommit tillbaka med stormsteg. I den får du en feminin och stilren outfit som är helt rätt på dansgolvet. Välj gärna en klänning i färg med mönster. I vår är det klara färger och stora mönster som syns på klänningarna från New York Fashion Week.

Väljer du istället tvådelade plagg är det helt rätt att mönster matcha. Välj en kjol och topp i samma mönster och färg så att det blir en hel dress, det är helt rätt i vår. Välj också gärna plagg som är asymmetriska. En asymmetrisk kjol eller varför inte en asymmetrisk blus med ena axeln bar.

Även jeans, eller denim tyger, är rätt på kläderna i vår. Helt rätt för dansgolvet kan vara en heldress i snyggt slitet mörkt jeanstyg. Gärna med bara armar eller asymmetrisk skärning upptill.

För mer inspiration kan ni följa denna länk som visar många av de snygga kreationerna som visades på New York Fashion Week.

 

För honom

Mode mänFör att männen ska rock lös som en kung på dansgolvet finns det även här några stilsäkra val att välja.

Den första stilen, som slagit stor i vår är skateboardstilen. Här är det oversize byxor som gäller som matchas upp med ett par skateskor och en snygg oversize tröja upptill. För i vår är det väldigt inne, även för männen, att satsa på mycket färg så välja gärna skor och tröja i någon utstickande färg som syns bra. Till dem kan du satsa på ett par mer neutrala oversize jeans. Vill du åt de större storlekarna är de säkraste korten att söka online, där du kan hitta webbshoppar med bra och brett utbud.

För att haka på damernas mode så gäller det även kläder med mycket mönster i vår, även för män. Vill du gå ”all in” så är det inte fel att hitta ett par stilrena och mönstrade chinos och färgmatcha med en skjorta i samma mönster till. Då är du garanterad en plats att sticka ut på dansgolvet.

Även denim-modet gäller för männen och här är det helt rätt att matcha ett par mörka jeans med en lite ljusare blå jeansskjorta. Satsa gärna på material som är lite tunnare som ger ett snyggare fall.

För mer inspiration kan ni följa denna länk där tidningen Café visar upp några härliga bilder på männens vårmode.

Så några konkreta tips för både henne och honom, våga färg och mönstermatcha i vår och satsa på färgglada kläder att möta sommarvärmen med.