Musikscener i Göteborg

Att Göteborg har ett rikt nöjesliv är knappast en nyhet. Varje år uppträder kända artister och band här och det finns mängder av festivaler, musikaler och teatrar att ta del av. Det finns flera större musikscener i Göteborg, exempelvis Ullevi och Scandinavium.

shutterstock_337771004Ullevi drar mycket folk särskilt under sommaren då musikscenen saknar tak. Scandinavium sköter ruljansen under vintern eftersom det är en inomhusscen. Stora artister har uppträtt i Göteborg och i år och nästa år fortsätts traditionen. Sommaren 2016 kommer till exempel hårdrockseliten Iron Maiden till Ullevi den 17 juni. Du kan boka dina biljetter nu och ha något att se fram emot. Du kan antingen köpa endast konsertbiljetterna, eller också välja ett helt paket. Då ingår både hotellövernattning och konsert.

Det bästa med att boka in både en hotellövernattning och själva konserten är att du kan njuta av Göteborg under en hel weekend. Förutom din efterlängtade konsert kan du exempelvis dansa natten lång på en klubb, äta middag på en bra restaurang och shoppa.

Förutom att Göteborg har många större musikscener finns det även ett rikt musikliv på mindre klubbar, kända festivaler och i Operahuset. Beroende på vilken sorts musik du gillar finns det med andra ord ett stort utbud av musikscener. Några av de större festivalerna som årligen hålls i Göteborg är Way Out West och Summerburst. Festivalerna lockar mängder av folk och det brukar alltid vara en trevlig stämning.

Om du vill ha något kul att se fram emot kan du boka biljetter till ett musikevenemang redan nu. År 2016 kommer många stora artister att uppträda på olika musikscener i Göteborg. Missa inte favoriter som:

  • Slipknot
  • Håkan Hellström
  • Orup
  • Peter Jöback

Förutom världsberömda artister kan du såklart även njuta av musik av mindre grupper och artister. Även om året rullar mot sitt slut så är det ännu inte försent att planera in en konsert. Varför inte komma i stämning med en julkonsert? Både Sanna Nielsen & Anders Glenmark uppträder med härliga julsånger.