Hur du klär dig preppy!

Preppy är ett mode som kommer allt mer och var och varannan klär sig numera på detta vis. Preppy kan sägas syfta på en stil som liknar det man kan se på de skolor som är privata i främst nordöstra USA och även hos den etablerade överklassen på den amerikanska östkusten. Preppymodet är helt rätt en kväll ute, en kväll på stadens dansgolv.

Preppy modePreppy kommer från ordet prepatory och syftar just på prepatory school, som är där rika barn går innan de fortsätter till ett privat universitet. Preppy står för utåtriktad personlighet, intelligens, utövande av idrott och förmögenhet. På Metro Mode kan du se hur Tiger of Sweden har anammat denna stil på ett snyggt sätt.

Preppystilen är mycket prydlig. Den är baserad på dyra märkeskläder som har ett så kallat klassiskt snitt. Kläder att införskaffa för att anamma denna stil är tweedkavajer, button-down skjortor, rugbytröjor, chinos och så vidare. Till dessa får man gärna pryda med en snygg fluga till för att göra outfiten helt rätt. Talar man om märken så är de som ofta förknippas med preppy sådana som Polo Ralph Lauren, Gant och Brooks Brothers. Preppymode inspireras ofta av sporter såsom tennis, polo och golf.

Om du är ytterligare nyfiken på preppy-modet så hittar du en mängd bloggar som handlar om detta mode. För dig som är ung och just på väg ut på arbetsmarknaden är det här en bra stil att anamma. Då kommer du alltid att ha kläder i garderoben som funkar på en arbetsintervju.