Bästa pubarna och barerna i Göteborg

I Sveriges näst största stad Göteborg finns ett stort utbud av barer och pubar och det är inte svårt att hitta något för i princip alla smaker.

Är man ute efter en bar av allra högsta klass i Göteborg bör man besöka Avalon som ligger precis vid Kungstorget i början av Kungsportsavenyn om man kommer från Centralstationen. Baren har blivit utsedd till en av Göteborgs bästa av bar- och restaurangguiden White Guide. Här kan man njuta av bland annat högklassig whisky, goda drinkar och röd vermouth i en avslappnad loungemiljö.

Människor på pubbesök

Vill man dricka drinkar av yppersta kvalitet och som görs med stor fantasi och skicklighet är Puta Madre på Magasinsgatan i närheten av Skeppsbron som gäller. Något som är kännetecknande för Puta Madre är det stora utbudet av kvalitetstequila, annan mexikansk sprit samt andra mexikanskinspirerade drinkar, som exempelvis Frozen Raspberry Margarita, Castro Deluxe eller en mojito med passionsfrukt.

The Dubliner på Östra Hamngatan är en riktig irländsk pub för den som gillar öl av alla slag, givetvis med klassiker som Guinness och Kilkenny. Utöver öl serveras också typisk pubmat som chickenwings, hamburgare och bakad potatis. Gillar man musik är The Dubliner också det rätta ställer då man med jämna mellanrum har kvällar med liveband.

Ska man besöka någon bar i Göteborg så är det utan tvekan Heaven 23 som ligger högst upp på 23:e våningen i Gothia Towers. Härifrån, 70 meter upp i luften, är utsikten utöver Göteborg helt fantastisk. Vill man även äta bör man testa King Size-räkmackan som finns att äta här.